LFArchitettura srl

School – Mareno di Piave

Client: Municipality of Moreno di Piave (TV)

Year: 2011

The general configuration of the new scholastic complex starts from the idea of a “culture’s village” and inside, like in a city, are located buildings (Scholastic), meeting spots (squares), services (sportive and cultural), streets, all included and bordered by green spaces. The complex is a little village inside the city where students, teachers, and parents could move safely.

The new school’s parts are organized by modules. Spacing out the classroom’s blocks with the service ones.

This configuration with an independent module permits perfect adaptability allowing future modifies and additions.

© 2019 LFArchitettura srl

Theme by Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook