LFArchitettura srl

Restoration of THE historical center – Umbertide

Client: Municipality of Umbertide (PG)

Year: 2006

Service: Design Competition

The urban restoration plan aims to create an integrated urban park, which continues and integrates the preexistent one. The new green expansion of the park slips into the historical city.

The access to this natural park is made by stairs and ramps, which allow the entrance also to people with handicaps.

The project connects the following urban structures:

the natural theatre, made by naturalistic engineering techniques
great underground parking under Caduti del Lavoro square, composed of two underground floors for a final capacity of 300 cars.
A building of 1000 MQ
The realization of a structure aimed at touristic information and a new home for the local police next to the Collegiata ends the intervention redrawing in the complex the closer areas to the historical preexistence.

© 2019 LFArchitettura srl

Theme by Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook