LFArchitettura srl

Elementary school Labico

Client: Municipality of Labico (RM)

Year: 2004

Service: Final design, execution planning, supervision of works, security coordination.

The work consists of the refurbishment, put to safety, and enlargement of the elementary school built a the beginning of the ’60. The work has been realized in the 4 following steps:

  • The first is the enlargement for about 900 m2 distributed on two floors in an L shaped block;
  • The other works are about refurbishment and put to the safety of the existing parts of the school;

At the end of the interventions, the school will be 2.000 m2 flooring with 16 classrooms, multifunctional spaces, a gym, and a canteen.

All interventions are realized following bioclimatic and green building principles with the purpose of sustainability and wellness for the children. The project has been a great occasion to retrain the urban context.

© 2019 LFArchitettura srl

Theme by Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook