LFArchitettura srl

InfanCY school – Prato

Client: Municipality of Prato

Year: 2008

Belonging and flexibility are the main themes of this project.

The classrooms have a wavy inclined roof that differentiates them from the other parts of the school.

The free activity spaces are characterized by the presence of the glazed courts and by chromatic games.

The school’s common services side is characterized by a willowy layout, which leads the children to the entrance and by a regular section.

The classrooms are very flexible because of their inner sliding and glass partitions, which allow changing the space according to the necessities.

The external environment penetrates into the building through the courts spreading solar light.

To a functional differentiation concur a difference of colors and spaces.

© 2019 LFArchitettura srl

Theme by Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook