LFArchitettura srl

Castle – Chillon

Client: Castle of Chillon’s foundation (Canton of Vaud, Switzerland)

Year: 2013

Service: Design competition

The plan prevents the realization of a new service center for visitors to the Chillon castle’s natural and monumental site. This aim has also planned the restoration of the external areas with the hierarchical definition of the touristic fluxes.

A sail covering in wood, which covers a double highness space in which are located the touristic services, characterizes the new architectonic structure.

The quality of the inner space particularly dynamic and the glimpse of the lake panorama, represent themselves the main values and touristic attraction.

The relation with the castle amplifies the suggestive glimpses to the inner sides of the park and gives life and interest to the site.

© 2019 LFArchitettura srl

Theme by Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook