Chillon’s castle

Client: Castle of Chillon’s foundation (Canton of Vaud, Switzerland)

Year: 2013

Service: Design competition

The plan prevents the realization of a new service center for visitors of the Chillon castle’s natural and monumental site. With this aim is also planned the restoration of the external areas with the hierarchical definition of the touristic fluxes.

A sail covering in wood, which covers a double highness space in which are located the touristic services, characterizes the new architectonic structure.

The quality of the inner space particularly dynamic and the glimpse on the lake panorama, represent themselves the main values and touristic attraction.

The relation with the castle amplifies the suggestive glimpses to the inner sides of the park and gives life and interest to the site.